Gårdsgym och Hälsa

För oss är hälsan det viktigaste vi har. Utan den i behåll är det svårt att njuta av det äventyret livet är.

På gården har vi ambitionen att skapa en plats där både kropp och själ har möjlighet att må sitt allra bästa. Med en hälsosam kost, träning & rörelse, återhämtning, nedvarvning  & eftertanke, solljus & natur tror vi att vi människor mår som bäst. Vi vill skapa platser och tillfällen för att ge människor möjlighet att stärka sig själva inom så många av dessa områden som möjligt. Må sitt bästa möjliga helt enkelt!

Ett gårdsgym kommer börja ta sin form i sommar och tanken är att i framtiden kunna erbjuda träningsmöjligheter både för grupper och individer.

 

JUST NU! Workshop: Vilda växtvandring & rawfood med Dan Uhrbom 6-7:e oktober

Varmt välkomna till Skörsbo Gård för en spännande helg i hälsans tecken!

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Molkom i Värmland och håller kontinuerligt kurser inom ekologisk odling, växtvandringar, meditation, hälsa och Raw Food runt om i Sverige.

Den 6-7 oktober kommer Dan till Skörsbo Gård för att hålla i en workshop om Vilda ätbara växter. Två dagar fullproppade med mycket intressant för din hälsa och välmående.

Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara en stor tillgång att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

Workshop i Vilda Ätbara Växter innehåll:

Information om fördelarna med vilda växter och rawfood för vår hälsa. Gemensam växtvandring med insamling av och information om de växter som vi hittar i närområdet.

Tillagning av Green Smoothie och vildsallad gjord på våra gröna blad.

Vi kollar även på hur vi kan gör crackers och chips på vilda växter samt smakprov på dessa.

Vi syrar gröna växter och provsmakar syrade blad, granskott, tallskott, och blad från lövträd samt hemmagjord surkål.

Vi lär oss olika sätt att förvara gröna blad på och vilka alternativ det finns för att få lite färsk mat på vintern från naturens skafferi, om fröer som kan samlas in, hur man kan göra bokashi mm.

Dan berättar även om mikrober och deras positiva effekt på vår hälsa.

Givetvis kommer det att finnas utrymme för alla dina frågor om rawfood och hälsa.

Workshopen pågår ca 10:30-17:00 både lördag och söndag. I priset ingår lunchbuffé båda dagarna och rawfood att ta med hem. Dan håller även i meditation för de som vill.

Investering: 1600:- inkl. moms för båda dagarna.
För anmälan och mer info maila till jessica.l.olofsson@gmail.com
Max 12 deltagare, försten till kvarn!

Du kan även läsa mer på Dans hemsida:
https://danuhrbom.wordpress.com/

Hoppas vi ses den 6-7 oktober!

Håll utkik efter fler spännande ativiteter framöver!